not today covid19 sign on wooden stool 3952231 1

Maak van je quarantaine een deugd

Blog door Vivianne

En opeens werk je dagelijks thuis en is een rondje supermarkt het uitje van de dag. Apart is het, soms wensen we zoveel mogelijk thuis te thuis en nu dromen we er van om zonder na te denken de trein te pakken om een dagje onze hoofdstad te bezoeken. Maar dat kan nu even niet.. Ik ben iemand die kijkt naar mogelijkheden om iets positiefs uit deze periode te halen. Je hebt nu veel meer tijd om aan je eigen gezondheid te werken. Reistijd valt weg, overbodig overleg met collega’s is geschrapt en je kunt de hele dag rondlopen in je joggingbroek (lees: geen overhemden strijken en kledingstress). In deze blog deel ik een aantal gezonde doelstellingen waar je de komende periode mee kunt oefenen. Zodat die na deze periode er zo ingeslepen zijn dat ze gewoontes zijn geworden.

Doelstelling 1

Wandel dagelijks 30-45 minuten voor het ontbijt. Hiermee start je de dag actief en met frisse lucht. Dit zorgt ervoor dat je brein lekker op gang komt. Het maakt hier uit wat je daarna gaat doen: je bent wakker, fris en alert!

Doelstelling 2

Neem de tijd om rustig te lunchen. Op werkdagen ben je vaak druk en prop je die lunch snel naar binnen. Maar wist je dat de vertering van voedsel begint in je mond? Je neemt bepaalde voedingsstoffen al op in je mond, goed gekauwde voeding is ook gemakkelijker te verteren en doordat je langzamer eet zal je eerder verzadigd zijn. Het duurt namelijk even voordat je systeem doorgeeft dat je voeding binnenkrijgt en je hoofd je laat weten dat je voldoende hebt gegeten. 

Doelstelling 3

Kook vers. De voetbal trainingen van de kids gaan niet door en je bent mooi op tijd thuis – want je hebt geen reistijd of files. Hierdoor is er ruimte om vers en gezond te koken. Ga aan de slag met gezonde recepten met veel groenten. Schaf een gezond kookboek aan of zoek online een 5-tal recepten uit. Of probeer mijn recept voor een mega eiwitrijk omelet. Op onze Instagram page vind je ook diverse gezonde recepten. De beste recepten zet je in je telefoon. Na deze quarantaine periode heb je een nieuw gezond recepten repertoire. 

Doelstelling 4

Last but not least: Slaap! Hoe het allemaal gaat lopen weet niemand. Probeer deze periode vooral te zien als een periode van bezinning en bijtanken. Het heeft geen zin om je druk te maken over zaken waar je 0% controle over hebt. Natuurlijk is het goed om aan je plan B te werken voor je eigen bedrijf, maar blok hier een bepaalde tijd voor in overdag. Wist je dat de meest creatieve oplossingen worden bedacht als je ontspannen bent. Kies er voor om een uurtje in de tuin te werken, om vervolgens achter je bureau te kruipen om je ideeën uit te werken. Dit zet echt meer zoden aan de dijk dan nachtelijk malen.

Aan de slag!

Belangrijk is dat je met jezelf af te spreek dat het niet voor 100% goed hoeft te gaan. Je hebt de ambitie om het zo goed mogelijk te doen. Mocht het op maandag lekker lopen, dan geef jezelf een schouderklopje. Verval je dinsdag in oude patronen, herpak jezelf. Zeg tegen jezelf: Het maakt niet uit dat ik vanochtend niet gelopen heb, ik ga gewoon na het avondeten een blokje om al is het maar een rondje van 15 minuten.  Het gaat er niet om dat je het meteen perfect doet, het gaat er om dat je het zo goed mogelijk probeert. Elke dag weer een nieuwe kans. Die kans mag je pakken. 

mm

Blog door Vivianne

Hard werken wordt altijd beloond

Ga terug

Contact

Target Personal Training
Nijmegen-Lent | Beek
06 415 898 38

info@targetpt.nl