Sugar Free Cancer Research

Challenge november: 100% sugar free

Blog door Vivianne

Een nieuwe maand, een nieuwe challenge! In vergelijking tot het feestelijke december, vind ik november behoorlijk saai. Geen extra feestjes, geen borreltjes of etentjes. Saai en rustig. Dit bracht me op het idee voor de nieuwe challenge: Een maand lang suikervrij! En de echte fanatiekelingen gaan ook een maand lang alcoholvrij. Ja, je leest het goed: ik daag je uit 😉

 

Juist nu.

Ik ben een enorme voorstander van balans houden. Als je weet dat december een ongezonde maand gaat worden, dan adviseer ik juist om in november extra gezond te toen. Mensen maken vaak de keuze om vanaf 1 januari gezonder te gaan eten. Ik zie dit als zwak excuus, om nog even in ongezonde gewoontes te blijven hangen. En daarbij zie ik het regelmatig gebeuren dat mensen die aangaven in november 10 kg kwijt te willen, 7 kg aankomen in december. Waardoor ze in januari niet 10 maar 17 kg moeten afvallen! Dat is echt veel moeilijker. Ik denk dat die mensen een stemmetje in hun hoofd hebben: ‘Geniet er maar extra van, want dadelijk moet je er echt aan gaan geloven.’ Onzin, als je in november extra maat houdt, val je misschien al 2 kg af. Dit is lichamelijk erg fijn, maar dit doet geestelijk ook veel met je. Als jij trots bent op die 2 kg dan denkt je wel extra na of je die oliebol of dat handje pepernoten wel moet pakken.

 

Aan de slag.

Conclusie: We beginnen vandaag! Je eerste opdracht is als volgt; Schrijf op wat je regelmatig eet als ontbijt, tussendoortjes, lunch en diner. Dit ga je eens goed bekijken en je schrapt alle producten waar veel suiker in zit. Dit kunnen geraffineerde suikers zijn, maar ook fruitsuikers of producten die heel veel snelle koolhydraten bevatten. De producten die je de komende maand uit je voedingspatroon gaat halen, ga je vervangen door gezondere varianten.

Hieronder heb ik tabel toegevoegd die de keuzes laten zien van slecht, naar beter naar best. Dit is om je alvast wat inspiratie te geven waarmee je direct aan de slag kan. De uitgewerkte recepten kun je hier lezen.

Brood met jam Speltbrood met avocado Omelet met avocado en tomaat
Yoghurt met muesli Yoghurt met (gedroogde) appel en havervlokken Magere kwark met blauwe bessen en havervlokken
Ontbijtkoek Havermout pannenkoek van banaan en speculaas kruiden Banaan pannenkoek met speculaas kruiden (en zonder havermout)
Beschuit met hagelslag Rijstwafel met 70% cacao chocolade Gezonde chocolade mouse van banaan, avocado en cacao poeder
Liga koek Nakd fruit reep Vers stuk fruit
Snoepjes Gedroogd fruit Snoep tomaatjes
mm

Blog door Vivianne

Hard werken wordt altijd beloond

Ga terug

Contact

Target Personal Training
Nijmegen-Lent | Beek
06 415 898 38

info@targetpt.nl