pumpkin soup 1685586 1920

Weer die salade?!?! Gezond lunchen kan ook anders!

Blog door Vivianne

Na een heerlijke vakantie periode heb je weer helemaal zin om je gezonde voedingspatroon weer op te pakken. Dus je zit tijdens de lunch pauze met een salade voor je neus. Na 2-3 weken moet je toegeven dat je het wel gehad hebt met al die salades. Maar ja, wat moet je dan eten? Een ingewikkeld vraagstuk… Maar na het lezen van deze blog weet je precies hoe je van jouw gezonde lunch een smakelijk en gevarieerd feestje moet maken.  


TIP 1: VERANDER JE SALADES

Werk met gegrilde groenten in plaats van rauwe groenten. Geloof me een gegrilde paprika uit de oven smaakt zo anders dan een rauwe paprika. Je kunt ook andere groenten gebruiken. Groene asperges, peultjes en sugar snaps kunnen ook prima door een salade. Het toevoegen van verse kruiden, zoals basilicum en peterselie, kunnen je salades in een hele andere smaak geven. Ook de manier van snijden heeft invloed op de smaak. Snijd je komkommer eens een dunne plakken met een kaasschaaf, dat smaakt al heel anders dan stukjes komkommer. Je kunt natuurlijk ook veel variëren met de eiwitbron die je in je salade verwerkt; gerookte kip, rosbeef, carpaccio, gerookte zalm, makreel, tonijn bijvoorbeeld. Maar je kunt ook peulvruchten gebruiken, mijn favorieten zijn kikkererwten en linzen.

TIP 2: VARIEER MET GROENTEN OMELET

Maak eens een groenten omelet. Je kunt zelf aan de slag met snijden van groenten, maar je kunt ook voorgesneden groenten gebruiken zoals fijne soep groenten. Heel gemakkelijk! Voor mijn omelet gebruik ik vaak de overgebleven groenten van de avond er voor. Gegrilde courgette en paprika smaken heerlijk in een omelet. 

Als je wat extra eiwit wilt toevoegen kun je dat doen door vloeibaar eiwit te gebruiken of iets van een vis/vlees bron in je omelet te verwerken. Hier kun je mijn favoriete omelet recept vinden.

TIP 3: WEES CREATIEF MET GROENTEN WRAPS / PANNENKOEKEN

Je kunt natuurlijk ook een groenten wrap of pannenkoek gezond beleggen met bijvoorbeeld huttekase en tomaat, rauwe ham en avocado, gerookte zalm en Griekse yoghurt of hummus met augurk.

Voor de groenten wrap kun je de kant-en-klare variant gebruiken van het merk NoFairyTail. Ik probeer vaak zelf een gezonde pannenkoek te maken van een hand verse spinazie, 150 ml vloeibaar ei eiwit en 15 gram havermeel. Super voedzaam en verrassend lekker. Maar je kunt natuurlijk ook gaan experimenteren met wortel, zoete aardappel of andijvie pannenkoeken. Tip: Maakt meerdere pannenkoeken, zodat je voor meerdere dagen een gezonde lunch pannenkoek in huis hebt.


TIP 4: PIMP JE SOEP

Een voedzame soep is ook een voorbeeld van een goede lunch. Smaak verse tomatensoep die je uitbouwt tot maaltijdsoep met soepballetjes en een topping van mozzarella en pijnboompitten. Een linzensoep is ook een goed voorbeeld van een gezonde maaltijdsoep. Bij ons staat er regelmatig kippensoep op tafel. Deze transformeer ik tot maaltijd soep door er extra groenten en witte bonen aan toe te voegen. 

AAN DE SLAG!

Met deze vier tips heb je waarschijnlijk voldoende inspiratie om te keuken in te duiken voor een voedzame lunch. Ik wens veel succes en plezier in de keuken. En alvast een gezonde lunch toe!

mm

Blog door Vivianne

Hard werken wordt altijd beloond

Ga terug

Contact

Target Personal Training
Nijmegen-Lent | Beek
06 415 898 38

info@targetpt.nl