charlotte voor na

Succesverhaal: Hoe ik afscheid nam van mijn ham-kaas croissant en nu de wereld aankan

Blog door Vivianne

Charlotte verloor DIK 15 kilo. Hoe? ‘Ik kwam er achter dat gezond eten gewoon heel erg lekker is!’ Ben je benieuwd naar haar verhaal? In deze blog vertelt ze er alles over.

Ik was er klaar mee!

In augustus 2018 had ik zomervakantie en ik bezocht regelmatig strandjes in Nederland. Maar ik kon niet echt van mijn vakantie genieten, omdat mijn te dikke buik mij in de weg zat. Ik voelde mij niet op mijn gemak in mijn bikini. Ook at ik toen ongezond en te veel, waar ik mij helemaal niet prettig bij voelde. Ik had net een nieuwe liefde en we gingen vaak uiteten, picknicken of borrelen op het terras. Ik had de afgelopen jaren nooit een slank figuur gehad, maar nu was ik zwaarder dan ooit. Al mijn kleren zaten te strak en ik voelde mij alleen nog maar prettig als ik wijde truitjes aan had.

Ik heb een kantoorbaan en na mijn werk plofte ik meestal op de bank om te gaan Netflixen. In de ochtend kon ik nauwelijks mijn bed uit komen om naar werk te gaan, dus een (gezond) lunchpakketje klaarmaken schoot er bij in. Dan haalde ik in de pauze een ham-kaas croissant bij de supermarkt. Ik had dan vaak weer honger na deze lunch, maar er was altijd wel iemand jarig geweest dus dan ging ik aan het eind van de middag op zoek naar een overgebleven gebakje in de kantine.

Ik had geen energie, voelde mij ongezond, was regelmatig ziek, mijn kleren paste niet meer, mijn spiegelbeeld maakte mij niet gelukkig. Kortom, ik was er helemaal klaar mee!

En toen…

Toen heb ik de stap gezet om te starten bij Target Personal Training. Ik had nog een oude sportbroek in de kast liggen en ik ging met frisse tegenzin naar mijn eerste les. Het was zwaar en het confronteerde mij hoe slecht mijn conditie de afgelopen jaren geworden was. Ook had ik de eerste paar weken hevige spierpijn als ik de volgende dag uit bed kwam. Daarnaast miste ik mijn ham-kaas crossaintjes en vroeg mij af of hoe ik dit ging volhouden en of dit het wel allemaal waard was….

Hoe het verder ging

Mijn voedingspatroon heb ik langzaam omgezet. Ik kocht een grote lunchtrommel met kleine vakjes erin. Ik ruilde de ham-kaas crossaint in voor een omelet met groenten die ik de avond van te voren klaar maakte. In de andere vakjes deed ik bijvoorbeeld kwark, fruit, nootjes, rijstwafels, rauwkost, plakjes kipfilet. 

Ik ontdekte dat er super veel lekkere en gezonde opties zijn om mee te nemen als lunch. Ik voelde mij hier veel fijner bij. En ik kreeg er plezier in om in de avond mijn gezonde lunchpakketje voor de volgende dag klaar te maken. Vooral toen ik meer ging experimenteren met recepten met chocolade eiwitpoeder! Hmmm..

Voor het avondeten vond ik heel veel lekkere alternatieven. Zo ben ik gek op spagetti bolognese met veel parmezaanse kaas. Dit gerecht kon ik nog steeds eten maar met wat aanpassingen. En nu genoot ik er eigenlijk nog meer van, omdat ik wist dat het eten niet ongezond was of teveel calorieën bevatte. 

Het eerste resultaat


Na een paar weken begon ik steeds meer veranderingen te merken. Ik had geen spierpijn meer en de trainingen gingen steeds beter. Ik kon zwaardere gewichten tillen en ik begon spieren te zien. Ik werd ’s ochtends wakker voordat mijn wekker ging. Mijn huid zag er gezonder uit en had meer kleur.  Ik was minder chagrijnig en minder emotioneel. Waar ik voorheen al vaak moest huilen bij een kleine tegenslag had ik nu het gevoel dat ik sterker was en dingen beter aankon. Mijn kleren begonnen mooier te zitten.
Ik had in de avond geen zin meer om de hele avond Netflix te kijken, omdat ik nog veel energie had na een kantoor dag en ben bij een toneelvereniging gegaan. Met mijn vriend genoot ik nog steeds van eten, maar op een andere manier. We gingen samen boodschappen doen en maakten lekkere, gezonde gerechtjes voor onze ‘picknick dates’. We kregen er helemaal een kick van als we iets lekkers gemaakt hadden dat ook nog erg gezond was.


Hoe het nu gaat

Ik heb een ritme gevonden. Ik sport nu twee tot drie keer per week. Het gewicht wat ik nu heb blijft stabiel en hier voel ik mij lekker bij. Het gezonde eten zit nu helemaal in mijn patroon en ik hoef hier helemaal niet meer over na te denken. Ik eet soms wel iets ongezonds (denk pizza, cheesecake), maar de volgende maaltijd die ik eet is dan weer gezond. Ik ben een gelukkiger en sterker persoon geworden. Ik heb meer energie en kan beter met tegenslagen omgaan. 

Succes tips

Verander je mindset op voeding. Van ongezond comfort food geniet je maar heel even. De smaak blijft kort in je mond hangen. Maar je lijf zie en gebruik je de hele dag. Je gaat jezelf veel gelukkiger voelen met een gezond en strak lijf. Dat geluksgevoel is meer waard dan die paar seconde dat je geniet van de smaak van ongezond eten.

Er zijn super veel lekkere gezonde dingen. Zoek uit wat jij echt lekker vindt. Kies je eten bewust en als je iets ongezonds eet, kies dan iets dat je echt lekker vindt en eet dit rustig op.

En tot slot: Denk bij elke maaltijd ‘Hoe voel ik me als ik dit heb opgegeten?’ Krijg je er een fijn gevoel bij? Of draagt het niets bij aan jouw geluksgevoel, in dat geval: SNEL wegleggen!

mm

Blog door Vivianne

Hard werken wordt altijd beloond

Ga terug

Contact

Target Personal Training
Nijmegen-Lent | Beek
06 415 898 38

info@targetpt.nl