IMG 2661

Sportief en relax je vakantie door

Blog door Vivianne

Vol goede moed stapte ik met een dumbelset, trainingselastieken en een stapeltje female fitness tijdschriften de kamper in van mijn ouders. We zouden vier weken gaan. Ik had het voornemen om te gaan flink sporten. Nou… ik heb 1, misschien 2 keer gesport. Tijdens mijn reis door Thailand, waar het veel warmer was en ik geen trainingsmateriaal bij had, heb ik elke dag gesport. De truc ik had niet alleen een voornemen maar ook een concreet plan. In deze blog leer je hoe jij een concreet en haalbaar plan jij voor jezelf kunt opstellen. Waardoor jij deze vakantie wel gaat sporten.

 

Je motivatie.

Op de eerste plaats is het belangrijk dat je helder hebt waarom je wilt sporten tijdens je vakantie. Is dat vanuit angst om je conditie / kracht kwijt te raken? Of vind je het fijn om een beetje in het sportritme te blijven zitten? Of omdat je het gewoon lekker vindt? De vakantie periode zie ik als een deload. Een periode waar je even de druk van de ketel haalt. Je kunt nu eenmaal niet zo zwaar trainen op vakantie of je moet een hele mooie gym tot je beschikking hebben. De kans dat je kracht en conditie wat achteruit gaan is groot. Geen stress, dit bouw je wel weer op als je de vakantie bij ons aan de slag gaat. Voor nu is het gewoon een kwestie van accepteren.

 

Sporten op vakantie mag je vooral doen omdat je het fijn vindt om fysiek bezig te zijn en/of je sportritme er een beetje in te houden. Hierdoor is de drempel om op te starten na vakantie aanzienlijk lager.

 

Te groot. Te moeilijk.

De meeste mensen vinden het lastig om te bepalen wat ze nu moeten doen aan sport op vakantie. Maar juist die andere plek, een ander ritme en een andere temperatuur geeft je juist de gelegenheid om je lichaam op een andere manier te belasten. Denk ik mogelijkheden. Wat vind je lekker op te doen? Wandelen, fietsen (huren), hardlopen, yoga, grond oefeningen, bodyweight trainingen, zwemmen, tennissen, beach volley.

Het gaat er om dat je lekker bezig bent. Dat je iets gaat doen dat voor jou niet als zware opgave voelt, omdat het nu eenmaal graag doet of er niet over na hoeft te denken.

 

Klein. Simpel.

Houd het klein en simpel. Maak een simpele bodyweight training met oefeningen die je kent en goed kunt uitvoeren. Het hoeft niet ingewikkeld om doeltreffend te zijn. Je kunt beter drie weken lang dezelfde routine uitvoeren dan drie weken lang helemaal niets, omdat je niets kunt bedenken om te doen (want het moet elke keer anders).

De workouts die je doet zou ik vooral klein houden. Zodat het geen grote hap uit je dag neemt en irritant wordt voor je reisgezelschap. Je maakt het hierdoor de drempel te hoog, de kans dat je dan gaan sporten wordt alleen maar kleiner.

Je kunt ook samen met je reisgezelschap sporten. Het voordeel is dat je elkaar motiveert om wat te gaan doen. Zeker als jullie beiden tennisfanaten zijn zal dit geen probleem zijn.

 

Gewoon doen.

‘Discipline equals freedom’ een prachtige uitspraak die vertelt dat wanneer je bepaalde dingen doet vanuit discipline je juist meer vrijheid ervaart. Sporten geeft je sowieso achteraf een heerlijk gevoel. Dat fijne gevoel heeft invloed op je hele dag. Dit werkt ook zo tijdens je vakantie. Dus gewoon doen. Kies een vast moment uit. Bijvoorbeeld voor het ontbijt of voordat je jezelf klaar maakt voor het diner. Sporten is geen afstraffing voor jezelf maar het is juist een cadeautje aan jezelf.

 

Tips.

  • Kijk voor vertrek naar de sportmogelijkheden tijdens jouw vakantie. Wat spreekt jou het meest aan? Moet je hiervoor speciale kleding en schoenen mee nemen? Pak het in!
  • Doe je liever korte workouts? Maak voordat je op vakantie gaat 1 of 2 schema’s met oefeningen die je gemakkelijk kunt uitvoeren. Vind je dat ingewikkeld, vraag je Target PT trainer je een paar goede vakantie workouts te geven.
  • Heb je een stok achter de deur nodig? Dan kun je met jezelf een target afspreken ‘Tijdens mijn vakantie van 3 weken wandel ik 210 km’. Je kunt ook met een clubje afspreken om een squat challenge te doen. Iedereen houdt zijn aantallen bij en degene die de meeste reps heeft gemaakt wint (met/zonder prijs). Maar misschien doe je al mee aan onze vakantie challenge.

 

Nu jij.

Houd het simpel. Houd het klein. Doe het gewoon. Discipline geeft vrijheid en geluk. Succes.

 

 

mm

Blog door Vivianne

Hard werken wordt altijd beloond

Ga terug

Contact

Target Personal Training
Nijmegen-Lent | Beek
06 415 898 38

info@targetpt.nl