Snel strak worden? Sluit je workout af met een metabolic finisher

Blog door Vivianne

‘Ik wil graag zo strak mogelijk worden en het liefst snel!’, dit krijg ik vaak te horen wanneer ik mijn sporters vraag met welk doel ze trainen. Vaak geven ze aan dat ze er alles voor over hebben. ‘Mooi! Dan gaan we flink aan de slag met metabolic finishers’ zeg ik dan. De sporter in kwestie knikt dan goedkeurend, maar heeft geen idee  wat ik met die ‘finishers’ bedoel. Dat is ook maar beter ook. Leuk of gemakkelijk zijn die finishers niet altijd. Na het lezen van deze blog weet je wat een metabolic finisnher is en geef ik je drie finisher workouts waar je mee aan de slag kan.

Verbrand veel energie met een metabolic finisher

Een metabolic finisher heeft maar één doel: zo veel mogelijk energie verbranden tijdens de training, maar ook zo lang mogelijk na de training. Alle energie die jij nog in je lijf hebt zul je helemaal verbruiken tijdens zo’n intensieve workout. Na deze workout voel je je behoorlijk opgebrand, maar dan weet je wel dat je het goed hebt gedaan ;).

Welke oefeningen kun je gebruiken?

Dat een goede finisher bestaat uit intensieve oefeningen is duidelijk. Maar wat zijn geschikte oefeningen? Je kunt voor conditionele oefeningen kiezen, zoals hardlopen of roeien. Ook kun je voor ‘krachtoefeningen’ kiezen zoals bodyweight squats of push ups. Specifieke trainingstools als kettlebels, battleropes of een SLED zijn super goed. Deze trainingstools komen nog een keer aan bod in een andere blog. Nu wil ik je alvast drie metabaolic finishers geven waar je mee aan de slag kan.

Aan de slag!

Hieronder mijn top 3 favoriete finishers:

  1. Tabata kettebell swings
    Hiervoor heb je een kettlebell nodig én moet je bekend zijn met de ‘swing’ oefening. Een super goede oefening waarbij je effectief je achterste spierketen aanspreekt (bilspieren, achterkant bovenbenen, maar ook rug). Download via de App-store een gratis tabata timer. Stel deze in op 8 rondes van 20 seconde werken en 10 seconde rust.
  2. 4 rondes: 10 TRX row – 10 triceps dip – 10 air squat
    Je gaat 4 rondes maken van 10 herhalingen TRX row, 10 triceps dip (eventueel met je handen op een bankje) en 10 air squats. De bedoeling is dat je tussendoor geen rust neemt en het tempo zo hoog mogelijk houdt. Meet je tijd, dit is een mooi controle middel om te kijken of je jezelf de volgende training kan verslaan.
  3. Laddertje kettebell thruster
    Een laddertje is zowel mentaal als fysiek een flinke uitdaging. De bedoeling is dat je de herhalingen eerst opbouwt en daarna weer afbouwt. In dit geval kies ik voor een laddertje waar ik begin met 5 kettlebell thrusters aan de linkerzijde, daarna maak ik 5 herhalingen aan de andere zijde. Daarna ga ik voor 10 aan de linkerkant en 10 aan de rechterkant. Vervolgens ga ik voor 15 herhalingen links en daarna 15 rechts. Hierna ga ik weer afbouwen naar 10 reps links, 10 reps recht, zo ga ik door naar 5 links en 5 rechts.

Ben je niet bekend met deze oefeningen? Of wil je hier meer over leren? Maak direct een afspraak voor een proefles

 

 

mm

Blog door Vivianne

Hard werken wordt altijd beloond

Ga terug

Contact

Target Personal Training
Nijmegen-Lent | Beek
06 415 898 38

info@targetpt.nl