challenge blog

Nieuwe challenge: Train.Eat.Sleep.Repeat

Blog door Vivianne

Een nieuwe maand, een nieuwe challenge waarin je gaat werken aan jouw beach body. De challenge is het ritme ‘Train, Eat, Sleep and Repeat’ toepassen in jouw dagelijks leven. In deze blog leg ik je uit waarom de afstemming van deze drie pijlers zo belangrijk is voor het bereiken van jouw ideale beach body.

Train.

Deze maand ga je aan de slag met krachttraining in combinatie met HIIT-workouts (High Intensity Interval Training). Met krachttraining verhoog je jouw spiermassa en wordt je strakker. Met HIIT-workouts verhoog je jouw energieverbruik enorm, zodat je de overtollige kilo’s snel verbrandt.

Eat.

Voeding is mega belangrijk. Ze zeggen niet voor niets ‘Abs are made in the kitchen’. We weten allemaal dat een goede brandstof belangrijk is voor prestaties, we gooien immers onze auto ook niet vol met frisdrank. Dat daar benzine, diesel of gas in moet om te kunnen rijden is algemeen bekend. Beeld je eens in wat er met die auto gebeurt wanneer je die volstopt met Cola… Die auto gaat niet rijden. Een simpel voorbeeld dat duidelijk illustreert dat we goede brandstoffen nodig hebben om optimaal te kunnen trainen.

Sleep.

En tot slot slaap, oftewel rust. Het mooiste van ons lichaam vind ik het zelfherstellende vermogen. Denk aan een snijwondje dat zichzelf heelt. Of een blauwe plek dat vanzelf weer wegtrekt. Het heeft alleen wel tijd nodig om te herstellen. Zo is het ook met spieren. Door middel van training vermoei je jouw lichaam. Om optimaal te herstellen en spiermassa op te bouwen heeft je lijf gezonde voedingsstoffen nodig, maar ook rust door middel van slaap of gewoon een beetje chillen.

Aan de slag!

Zoals eerder genoemd staat juni in het teken van ‘Train, Eat, Sleep and Repeat’. Dit patroon zul je steeds meer eigen maken. Dit gaat in de meeste gevallen niet meteen vanzelf. Gaande weg leer je dit patroon steeds beter te implementeren in jouw dagelijks leven. We hebben ook allemaal eerst moeten leren autorijden voordat we ons rijbewijs ontvingen. Je zult er hard voor moeten werken, maar ik geloof er in dat hard werken altijd beloond wordt!

Om je alvast op weg te helpen heb ik ter afsluiting een opdracht voor je: ga genieten van het mooie weer. Zoek een fijn plekje buiten op en ga 20 minuten lekker in de zon liggen ontspannen.

mm

Blog door Vivianne

Hard werken wordt altijd beloond

Ga terug

Contact

Target Personal Training
Nijmegen-Lent | Beek
06 415 898 38

info@targetpt.nl