IMG 7527 e1535025422553

Mijn succes nummer: Orange fit eiwit pannenkoeken

Blog door Vivianne

Als je het mij vraag is eiwitpoeder by far het belangrijkste supplement voor iedereen die een beetje serieus met training en voeding bezig is. Maar wat is nou een goede manier om dit te gebruiken? Vaak komen mensen niet verder dan een simpele shake met water en fruit. Sommigen wagen zich aan een eiwitrijke cake. Het nadeel van de laatste optie is dat die cakes vaak ook veel koolhydraten en vetten bevatten (in de vorm van dadels, spelt/havermeel, amandelmeel, kokosvet etc.). Daarbij krijg je uiteindelijk niet zoveel eiwitten binnen als dat je zou willen. De hele cake kan wel 60 gram eiwitpoeder bevatten, maar (als het goed is) eet je maar 1 plak… Dit kan beter vind ik! In deze blog deel ik mijn succes recept, namelijk: orage fit pannenkoeken. Zeer geliefd onder de zoetekauwen onder ons.

Dit recept bestaat uit een basis ‘pannenkoek’ recept. Net als normale pannenkoeken kun je variëren met diverse toppings. Zelf gebruik ik diverse fruitsoorten. Ik kan zo gemakkelijk bepalen of ik meer of minder fruitsuikers aan mijn pannenkoek toe voeg.

 

 

Basisrecept

Ik deel de pannenkoek in 2 delen zodat ik voor twee dagen ontbijt of lunch heb.

Ingredienten basis recept

 • 2 hele eieren
 • 2 eiwitten / 60 ml eiwit
 • 1 scoop orange fit proteine poeder (mijn favoriet is aardbei)
 • 2 eetlepels lijnzaad
 • Rijstolie om in te bakken
 • Koekenpan

Met het basis beslag kun je varieren. Ik heb 3 recepten uitgewerkt.

 

 

Aan de slag! 

 

….. met blauwe bessen

Ingredienten

 • Alle ingredienten van het basisrecept
 • 125 gram (diepvries) blauwe bessen

 

Bereiding

Doe alle ingredienten (behalve de rijstolie natuurlijk) in de blender en blend dit tot een glad geheel. Doe het mengsel in een bakje en roer hier de blauwe bessen doorheen. Wanneer je blauwe bessen uit de diepvries gebruikt kun je die er gewoon bevroren door heen doen. Verwarm ondertussen de rijstolie in de koekenpan. Pas wanneer de olie goed warm is doe je het pannenkoek beslag in de pan. Zet het vuur gelijk wat lager en bak de pannenkoek aan twee kanten.

 

Note: De blauwe bessen krijgen een jam achtige structuur, de pannenkoek blijft dus een beetje vochtig. Wanneer je deze wat langer bakt wordt het wat droger.

 

….. met wilde perzik

Ingredienten

 • Alle ingredienten van het basisrecept
 • 2 wilde perziken

Bereiding

Doe alle ingredienten (behalve de rijstolie) in de blender en blend dit tot een glad geheel. Snijd ondertussen de wilde perziken fijn. Je kunt de schil er gewoon om heen laten. Doe de stukjes perzik in een bakje en voeg hier het pannenkoekenmengsel aan toe. Roer dit door elkaar. Verwarm ondertussen de rijstolie in de koekenpan. Pas wanneer de olie goed warm is doe je het pannenkoek beslag in de pan. Zet het vuur gelijk wat lager en bak de pannenkoek aan twee kanten.

Note: Je zou hier eventueel wat vanille bourbon aan toe kunnen voegen.

 

 

….. met appel

Ingredienten

 • Alle ingredienten van het basisrecept
 • 1 grote appel/ 2 kleine appeltjes
 • Rasp om appel mee de raspen
 • Snuf kaneel

Bereiding

Rasp de appel (met schil) fijn. Doe dit met een snuf kaneel in de koekenpan zonder olie. Zet het vuur niet te hoog, zodat de appel rustig kan karamelliseren. Ondertussen doe alle ingredienten (behalve de rijstolie) in de blender en blend dit tot een glad geheel. Wanneer de appel goed gekarameliseerd is doe je dit in een apart bakje en laat het even afkoelen. Maak ondertussen de koekenpan schoon. Doe het mengsel in een bakje en roer hier de blauwe bessen doorheen. Wanneer je blauwe bessen uit de diepvries gebruikt kun je die er gewoon bevroren door heen doen. Verwarm ondertussen de rijstolie in de koekenpan. Pas wanneer de olie goed warm is doe je het pannenkoek beslag in de pan. Zet het vuur gelijk wat lager en bak de pannenkoek aan twee kanten.

 

 

mm

Blog door Vivianne

Hard werken wordt altijd beloond

Ga terug

Contact

Target Personal Training
Nijmegen-Lent | Beek
06 415 898 38

info@targetpt.nl