KsZC0iAp

Lock down – Jouw persoonlijke voordeel!

Blog door Vivianne

Daar gaan we dan: een serieuze lock down. Het voelt alsof je weer verplicht stil moet staan. Misschien was je juist van plan om vanaf januari te starten in een sportschool of had je andere goede voornemens. Maar gooit de lock down roet in het eten, de gyms zijn gesloten en met een beetje geluk heb je ook drie kids thuis rondlopen die je van alles van je moeten waardoor je niet aan je eigen werk toe komt – laat staan aan dat rondje hardlopen of meal preppen. De lock down is eigenlijk wel een heel mooi excuus om je gezonde voornemens uit te stellen en te vervallen in oude (minder bevorderlijke) voornemens. Dit is natuurlijk onzin! Waar een wil is, is een weg. In deze blog laat ik je zien hoe je met je mindset een heel andere vibe kunt creëren. Zodat jij de juiste energie hebt, waarmee jij het beste haalt uit deze lock down.

Van zombie modus..

Ik geef het toe dat de verleiding is heel groot om in een soort van inactieve, semi-vakantie achtige modus te gaan: Later op staan, hele dag de tv aan, thuis werken in je huispak, tegen 16.00 aankleden, om tegen 19.00 je huispak weer aan te trekken om vervolgens te lang te bingewatchen. Elke dag wordt je minder productief en energiek. Voor je het weet raak je in een vermoeide neerslachtige modus, waarbij alleen het puur noodzakelijke uit je handen komt. Ik moet eerlijk zeggen dat mij hetzelfde overkwam in maart/april. Een heel stom voorbeeld, maar waar ik normaal even snel het huis aan kant bracht naast mijn werk. Deed ik daar nu de hele week over, want het was zo’n enorme opgave. Bizar! Ik had veel meer tijd maar ik kon minder. Geen energie, geen zin, geen doel. Kortom: uitstelgedrag! En daar wordt niemand beter van. Dat kan dus beter.

Naar actie modus

Een gefocuste mindset gaat je helpen in om de actie modus te komen en te blijven. Hoe:

Stap 1 –   Pak pen en papier noteer hierop welk goede, fijne, gezonde gewoontes je voor de lock down had. Bijvoorbeeld 10 km naar het werk fietsen, in de pauze 15 minuten wandelen met collega’s, gezonde lunch meenemen, voor het ontbijt hardlopen/sporten/hond uitlaten.

To do: 1. Welke goede gewoontes blijf je hanteren? Wanneer ga je die uitvoeren? Zet deze in je dagelijkse planning.

Stap 2 –     Bedenk wat voor een mogelijkheden deze lock down jou biedt. Doordat je nu thuis werkt heb je geen reistijd meer. Wees slim en besteed die tijd niet aan extra werken, maar besteed het aan iets waar je voorheen geen tijd voor had (online cursus, meditatie, boek lezen, HITT, yoga – ik noem maar wat). Natuurlijk is extra werktijd handig, want je denkt hierdoor eerder klaar te zijn met je werk. Maar je komt er al snel achter dat langer werken alleen maar lijdt tot meer werk.

Een aantal inspirerende opmerkingen van onze thuiswerkende klanten:

‘Elk uur doe ik 10 push ups en 20 squats. Dit kon ik op kantoor niet doen, maar thuis wel.’

‘Doordat ik nu thuis werk kan ik ’s middags al beginnen
met het voorbereiden van het avond eten, hierdoor eet ik veel gezonder.’

‘Doordat ik nu thuis werk begin ik nu heel vroeg, maar ik verplicht mezelf ook eerder te stoppen. Ik plan dan bewust een activiteit met mijn kinderen in zodat zij mijn stok achter de deur zijn om daadwerkelijk
mijn werk af te sluiten.’

To do: Waar wil je tijd aan besteden waar je voorheen geen tijd voor had doordat je hele dagen op je werk was? Wanneer ga je dit doen en hoe lang? Zet dit ook in je planning. 

Stap 3 – Vraag jezelf het volgende af: Met welk gevoel wil jij op deze lock down terug kijken? Zelf wil ik op deze periode terug kijken met het gevoel dat ik liefdevolle aandacht aan mijn gezin heb besteed, maar waarin ik ook tijd heb besteed aan zaken die normaal blijven liggen (zakelijk als prive). Dit kan dus van alles zijn: je kind leren fietsen, de zolder opruimen, de trap schilderen, ’s avonds rustig eten met het gezin. 

To do: Formuleer hiervoor praktische doelstellingen. Houd je doelstellingen helder voor ogen, maak een concreet actieplan en houd je hieraan. Zet die acties in je planning. 

Stap 4 – In de voorgaande stappen heb je vooral voor jezelf besloten en gepland wat je in de lock down periode wilt realiseren. Maak je plannen kenbaar bij je partner/je gezin. Wellicht kun je ze betrekken bij jouw goede voornemens. 

Aan de slag!

Maak er wat moois van alleen (en samen). Maak een plan en houd je hier aan. Hoe comfortabel en warm je bed ook voelt. Aan het einde van de dag voel je jezelf veel beter wanneer je gewerkt hebt aan je persoonlijke doelstellingen. Dit geeft je fysiek en mentaal de kracht die je nodig hebt in deze bizarre en onwerkelijke periode.

  

mm

Blog door Vivianne

Hard werken wordt altijd beloond

Ga terug

Contact

Target Personal Training
Nijmegen-Lent | Beek
06 415 898 38

info@targetpt.nl