2015

Fit & blij met jezelf – Het succes verhaal van Nina

Blog door Vivianne

Snel en veel kilo’s verliezen is voor de meeste mensen het belangrijkste doel als ze bij ons komen trainen. Training en voeding zijn hierbij essentiële middelen, maar om je doel echt te laten slagen is het veranderen van je mindset misschien wel het belangrijkst. Onze cliënte Nina is daar een prachtig voorbeeld van. In deze blog lees je haar succes verhaal. Uit privacy overwegingen gebruik ik voor dit succes verhaal een andere naam dan de daadwerkelijke naam van mijn cliënte.

 

De eerste stap

In het voorjaar van 2015 kreeg ik een telefoontje van Nina. Ze was door een vriendin getipt om bij ons te komen trainen. Ze vertelde me al aan de telefoon: ‘Ik zit hier gezellig op het terras in de zon, maar ik ben de hele tijd in gevecht met mezelf of ik dat ijsje nu wel of niet zal halen. Ik wil dit niet meer. Ik zit in een lijf wat niet bij me past en het voelt niet goed.’ Ze was al actief in een coaching traject bij een diëtist, waarbij ze werkte aan een gezonde band met voeding en sport. Ze wilde nu begeleiding met sport, omdat ze dacht dat ze hier meer uit kon halen. We maakten gelijk een afspraak.

 

Doelstellingen bepalen

We spraken af dat we haar wel zouden wegen, maar dat ik haar alleen vertelde hoeveel er van af was/bij was gekomen. Maar…. Dit zou secundair zijn. We zouden vooral aandacht besteden aan positieve zaken. Zoals de waardering voor de fysieke prestaties van haar lijf, dus het sterker en sneller worden. Maar ook aan de gedachte dat haar mooie lijf gezonde voeding verdient. En dat ze trots mocht zijn op alle stapjes die ze maakte (hoe klein ook).

Deze afspraak klinkt natuurlijk harstikke mooi, maar als je jezelf te zwaar vindt is dit een enorme uitdaging. Mensen die al jarenlang bezig zijn met afvallen (zonder resultaat) kunnen alleen nog maar denken aan hun lichaamsgewicht. Het getal op de weegschaal is voor hen het enige dat telt. Met deze fixatie creëer je een mentale gevangenis. Je denkt negatief over jezelf, je vindt jezelf niet goed genoeg, je bent boos op jezelf. Elke dag is weer een nieuw gevecht. Voor veel mensen is eten een uitvlucht om zich weer beter te voelen. Dit leidt tot een vicieuze cirkel. In zo’n situatie adviseer ik: ‘Richt je op het positieve, het negatieve zal naar de achtergrond verschuiven. Het is daarbij nog niet weg, maar het beïnvloed niet je hele dag.’

 

Aan de slag!

Terug naar Nina. Ze maakte mooi stappen. Ze werd echt beresterk en snel. Ze gaf altijd 100%. Zelfs als ze hierbij moest huilen, lachen of een combinatie hiervan ging ze door. Als trainer is dit fijn en bizar (sorry Nina) om mee te maken. Het omgaan met eten werd ook steeds beter. Ze maakte kwark-eiwitbollen, overnight oats en granola. Er ging een hele culinaire wereld voor haar open. Maar het mooiste: Ze had er plezier in en ze was trots op haar food creaties en sportprestaties.

Haar transformatie raakte in een stroomversnelling toen ze haar vriend leerde kennen, een topsporter. Zijn kijk op voeding en training bracht het beste bij Nina naar boven. Hierdoor was ik overbodig geworden. Ze heeft toen op eigen houtje doorgezet. En het resultaat mag er zijn!

 

Het succes

Als trainer ben ik altijd trots als mensen afvallen (tenminste, als dit hun doel is). Maar wat ik het allermooist vind om te zien, is wanneer iemand transformeert in een persoon die weer respect krijgt voor zijn/haar lijf, plezier heeft in het opzoeken van fysieke grenzen en trots is op het proces. Dan ben je wat mij betreft een gigantische topper! Elk traject is uniek en bijzonder, maar ik voel me echt bevoorrecht dat ik het traject van Nina van dichtbij heb mee mogen maken. Succes Nien, met je volgende stappen.

Start nu met jouw succesverhaal!

Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen zoeken naar een traject dat bij jouw persoonlijke doelstellingen past.

 

 

mm

Blog door Vivianne

Hard werken wordt altijd beloond

Ga terug

Contact

Target Personal Training
Nijmegen-Lent | Beek
06 415 898 38

info@targetpt.nl